Smart Home System

Cand avem nevoie de statie meteo?

statie meteo

Inainte de a explica care sunt aplicatiile si functiile care necesita o statie meteo, va vom prezenta care sunt informatiile care le transmite in sistem un astfel de dispozitiv. O astfel de statie meteo are in componeta o serie de senzori care pot transmite urmatoarele informatii:

 • Temperatura
 • Umiditate
 • Viteza vantului
 • Precipitatii
 • Radiatia solara dinspre EST, SUD, VEST
 • Informatii despre Zi/Noapte

Ce putem automatiza daca avem aceste informatii si ce beneficii aduce o astfel de statie meteo?

 1. Afisarea informatiilor pe toate touch-urile din casa doar pentru a sti cum este vremea afara
 2. Reglarea exacta a temperaturii interioare avand in logica de reglare si temperatura exterioara
 3. Modificarea pozitiei jaluzelelor in functie de radiatia solara de pe fiecare fatada, inclusiv luand in considerare valoarea temperaturii. Astfel, daca pe fatade dinspre SUD, la amiaz, radiatia solara depaseste valoarea de 40k lux iar temperatura exterioara este de peste 25 grade, toate jaluzele de pe aceasta fatada vor cobori la 80%, pentru a impiedica incalzirea incaperilor respective
 4. Daca intensitatea vantului depaseste 8m/s si avem jaluzele venetiene exterioare (lamelare) vom incerca sa le protejam prin ridicarea acestora.
 5. Controlul automat al irigatiei poate fi si el conditionat de informatiile furnizate de statia meteo. Daca a plouat in ultimele 8 ore spre exemplu nu mai dorim sa pornim sistemul de irigatie.
 6. Daca incepe ploaia si avem geamuri de tip Velux deschise, sistemul le va inchide automat.

Toate alarmele importante care au la baza informatii provenite de la statia meteo pot fi insotite de notificari care sa alerteze si informeze locatarii in legatura cu deciziile luate de sistem.

YOUTUBE VIDEO- La ce ne ajuta o astfel de statie