0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Sistemul de automatizare inteligentă 1Home Bridge - Viitorul caselor conectate la asistenții vocali

august 1, 2023

În ultimii ani, tehnologia a evoluat exponențial și, odată cu aceasta, conceptul de casă inteligentă a devenit realitate. În trecut, o casă inteligentă însemna doar o casă automatizată, în care clienții puteau controla iluminatul, jaluzelele și temperatura printr-un panou tactil pe perete. În timp, oamenii și-au dorit să poată monitoriza casele lor și de la distanță, din orice colț al lumii, iar odată cu apariția smartphone-urilor conectate la internet, acest lucru a devenit posibil.

Astfel, au apărut diverse servere care procesează informațiile din sistemul de automatizare și le expun pe o interfață de afișare. Un exemplu în acest sens este Miniserverul din sistemul LOXONE, care face posibilă controlul și monitorizarea casei de la distanță. De asemenea, în sistemele KNX, există mai multe opțiuni de servere, precum Wiser de la Schneider, Horizon de la Electron și Loxone Miniserver.

Cu toate acestea, tehnologia continuă să evolueze, iar următorul pas în dezvoltarea caselor inteligente este controlul prin comenzi vocale. Această funcționalitate este adusă de gateway-urile produse de 1Home, care leagă sistemele automatizate LOXONE sau KNX de asistenții vocali deja consacrați, cum ar fi Siri, Alexa sau Google Assistant.

Una dintre opțiunile oferite de 1Home este 1Home Box, care utilizează un Raspberry Pi cu software-ul 1Home pentru a realiza interfațarea cu sistemul existent. Este o soluție rapidă și eficientă pentru cei care doresc să upgradeze un sistem automatizat existent la nivel local, printr-o conexiune la rețeaua locală.

Cealaltă opțiune este 1Home Bridge, un produs inovator care a primit certificări de la toate companiile implicate în procesul de interfațare, inclusiv Apple Homekit, Google Assistant, Amazon Alexa, Loxone și KNX. Acest dispozitiv are o funcționalitate avansată, cu un ecran și butoane de programare, port LAN pentru conectare la rețeaua locală și suport PoE pentru încărcare. În plus, 1Home Bridge dispune de un conector KNX pentru transferul de date și funcționalitate de interfață IP pentru programarea funcțiilor sistemului KNX prin intermediul său.

Funcția principală a gateway-ului 1Home Bridge este de a furniza asistenților vocali toate funcțiile programate din sistemele LOXONE și KNX, oferind utilizatorului posibilitatea de a controla casa cu ajutorul comenzilor vocale. De exemplu, integrarea tuturor funcțiilor casei cu Apple Homekit și alte dispozitive compatibile cu Internetul Lucrurilor (IoT) permite utilizatorului să creeze automatizări și funcții logice personalizate.

Cu toate aceste facilități, viitorul caselor conectate la asistenții vocali pare a fi unul foarte promițător. Visul de a avea propria versiune a lui Jarvis, așa cum apare în seria Iron Man, nu pare să fie atât de îndepărtat. Pe măsură ce tehnologia avansează, suntem mai aproape de a avea case complet inteligente și personalizate, care să ne înțeleagă stilul de viață și să ne ajute să luăm decizii informate.

În concluzie, cu ajutorul gateway-ului 1Home Bridge și al asistenților vocali deja consacrați, cum ar fi Siri, Alexa și Google Assistant, controlul vocal al casei devine o realitate accesibilă. Viitorul pare strălucitor pentru caselor inteligente și, odată cu avansarea tehnologiei, suntem pe cale de a trăi într-o lume în care casele noastre vor deveni parteneri de încredere, înțelegându-ne și îndeplinindu-ne dorințele și nevoile în cel mai inteligent mod posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu