Smart Home System

Care este siguranta oferita de un sistem “Smart Home” ?

siguranta unui sistem smart home

Cu totii am plecat de acasa dimineata la serviciu sau pe termen mai lung intr-o vacanta si pe drum ne gandeam daca am lasat usa deschisa, geamurile deschise sau fierul de calcat in priza. Singura modalitate de verificare era doar prin simplul fapt de a ne intoarce din drum sau de a ne seta pe ideea ca totul este perfect si nu se poate intampla nimic grav. In acest articol vrem sa prezentam siguranta unui sistem Smart Home.

Siguranta unui sistem smart home – Beneficii

Daca detinem un sistem complet de tip ” smart home “, pe langa faptul ca putem manageria oricand si de oriunde in lume starea casei noastre, aceasta ne poate si notifica daca intervine o alarma in orice moment.

Alarmele cele mai des intalnite si dorite de clienti in ceea ce priveste securitatea casei sunt urmatoarele:

1.Alarma de inundatie

In momentul detectarii unui semnal de inundatie in zonele vizate, sistemul notifica proprietarul ca a avut loc o alarma de inundatie. De asemenea inchide automat vana de alimentarea cu apa a intregului obiectiv.

2.Alarma de fum/gaz

Siguranta oferita de un senzor de fum/gaz nu trebuie neglijata, deoarece acesta poate face diferenta intre viata si moarte. In cazul acestor alarme putem programa diferite scenarii precum alarme sonore, deshidere de geamuri cat si notificari si apeluri catre institutiile specializate.

3.Alarma de efractie – Siguranta unui sistem smart home

Un sistem de automatizare pentru cladiri inteligente este capabil sa monitorizeze intreaga locuinta folosind atat senzorii de prezenta deja instalati cat si senzorii din geamuri si usi. Putem astfel securiza locuinta; iar in cazul unei alarme pe langa notificarea proprietarul putem actiona si speria hotii prin urmatoarele actiuni:

-pornim iluminatul din jurul cladirii

-pornim iluminatul de la parterul cladirii

-pornim sistemul de umbrire

-pornim sistemul audio in cazul in care detectam si miscare

-notificam proprietarul sa verifice camerele de supraveghere

-si o functie tot mai dorita, sa deschidem de la distanta sau automat usile tarcului cu caini

4.Programarea unui simulator de prezenta

In cazul parasirii locuintei pe o perioada mai indelungata, sistemul este capabil sa simuleze prezenta dupa lasarea intunericului prin activarea sistemului de iluminat, prin miscarea sistemelor de umbrire si prin pornirea/oprirea sistemului audio.