0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Senzori de prezenta KNX - SMART HOME SYSTEMS

iulie 30, 2023

În domeniul automatizării clădirilor, utilizarea senzorilor de prezență KNX aduce beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența energetică, confortul și securitatea utilizatorilor. În acest articol, vom explora două dintre acestea: Eelectron Space Presence Sensor și True Presence de la Steinel.

Diferențierea între Senzorii de Mișcare și Senzorii de Prezență

Înainte de a detalia caracteristicile celor două senzori, este important să facem o distincție între senzorii de mișcare și cei de prezență. Senzorii de mișcare sunt mai puțin sensibili și se concentrează pe detectarea mișcării, fiind adesea utilizați în zonele cu trafic ridicat. În schimb, senzorii de prezență sunt mult mai sensibili și detectează chiar și mișcări fine ale corpului, fiind potriviți pentru incaperi cu trafic redus, cum ar fi birouri, camere sau băi.

Eelectron Space Presence Sensor

Eelectron Space este unul dintre cei mai mici senzori de prezență utilizati de SHS. Acesta se montează la o înălțime maximă de 4m și are un unghi de detecție de 360 de grade cu un diametru de detecție de până la 9m. Poate fi montat direct în tavanul de rigips sau în tavan casetat, sau se poate folosi un suport pentru montare aparentă.

Acest senzor multifuncțional este bazat pe un senzor cu infraroșu pentru detectarea prezenței și a nivelului de ocupare din încăpere. În plus, poate citi intensitatea luminoasă, umiditatea și temperatura. De asemenea, este echipat cu un senzor de sunet pentru detectarea prezenței, chiar și atunci când nu detectează mișcare.

Senzorul poate controla circuitele de iluminat ON/OFF și cele dimabile, în funcție de intensitatea luminoasă din încăpere. De exemplu, în cazul în care lumina naturală este suficientă, senzorul nu va activa becurile. O funcție importantă, adesea utilizată în clădirile de birouri, este constant lighting, care reglează automat intensitatea luminoasă din încăpere, având o valoare presetată.

Senzorul poate fi programat să urmeze un ritm circadian, adaptând intensitatea și temperatura luminii în funcție de un grafic prestabilit sau de poziția soarelui. De asemenea, permite controlul temperaturii și ventilatiei în funcție de nivelul umidității, fiind astfel util în gestionarea climatului din încăpere.

În ceea ce privește citirea nivelului de CO2 și VOC (compuși volatili), se pot conecta direct alte senzori specializate pe aceste măsurători, utilizând firele negru-gri.

True Presence by Steinel

Senzorul True Presence, produs de Steinel, se montează aparent, la o înălțime maximă de 12m, și are un unghi de detecție de 360 de grade, cu un diametru de până la 15m. Fiind mai sensibil, acest senzor acoperă eficient zone mai mari, având o suprafață de acțiune de până la 177m2.

Acest senzor, asemenea celui de la Eelectron, citeste valoarea intensității luminoase, temperatura și umiditatea, fiind potrivit pentru controlul automat al iluminatului, încălzirii, răcirii și ventilației.

True Presence Multisensor, o versiune mai avansată, adaugă citirea nivelului de CO2 și a compușilor volatili, extinzând astfel gama de informații utile într-un proiect de automatizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu