0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Cum controlam jaluzelele si draperiile in sistemul LOXONE - SMART HOME SYSTEMS

iulie 30, 2023

Într-o clădire inteligentă, controlul jaluzelelor și draperiilor reprezintă un aspect esențial pentru obținerea unui nivel optim de confort, protecție solară și eficiență energetică. Sistemul Loxone oferă soluții avansate pentru a integra și controla aceste echipamente de umbrire în modul cel mai convenabil și inteligent. În acest articol, vom explora modalitățile de control și exemple de funcții smart pe care le putem programa pentru jaluzele și draperii în sistemul Loxone.

Controlul jaluzelelor și draperiilor cu actuatorul Loxone Relay Extension

Una dintre modalitățile de control al jaluzelelor și draperiilor în sistemul Loxone este utilizarea actuatorului cu 14 canale sau Loxone Relay Extension. Acest actuator poate controla multiple jaluzele sau draperii și necesită două contacte pentru a controla o singură jaluzea. Pentru fiecare jaluzea, este necesar să conectăm un cablu cu 4 fire din tabloul de automatizare la fiecare locație. Alternativ, putem utiliza doze de conexiune la fiecare geam, unde actuatorul va fi local în doza, eliminând astfel necesitatea ducerii cablului de comunicație în fiecare locație. În acest caz, actuatorul poate fi dotat cu două contacte, permițând controlul a două jaluzele sau draperii.

Controlul jaluzelelor și draperiilor cu Loxone Air

Loxone oferă și variante de actuatori care funcționează pe tehnologia Loxone Air, eliminând astfel necesitatea ducerii unui cablu de comunicație în fiecare doză. Acest sistem wireless de comunicație face ca instalarea și integrarea jaluzelelor și draperiilor să fie mult mai ușoară și rapidă.

Exemple de funcții smart pentru controlul jaluzelelor și draperiilor în Loxone

Cu jaluzelele și draperiile integrate în sistemul de automatizare Loxone, putem programa diferite scenarii smart care să îmbunătățească considerabil confortul și eficiența energetică a clădirii. Iată câteva exemple:

  1. Control automat în funcție de condițiile meteo: Sistemul Loxone poate ajusta automat jaluzelele în funcție de datele primite de la stația meteo, dar și în funcție de poziția geamului față de punctele cardinale. Astfel, razele solare pot fi blocate eficient pentru a menține o temperatură plăcută în interior.
  2. Protecție în caz de furtună: În cazul în care viteza vântului depășește un anumit prag, sistemul Loxone poate ridica automat jaluzelele exterioare și poate trimite notificări de avertizare.
  3. Control al intimității: Draperiile pot fi coborâte automat seara pentru a asigura intimitatea în interiorul locuinței sau biroului.
  4. Control prin intermediul mânerului smart Loxone: Mânerul smart Loxone sau contactele magnetice din geamuri pot fi utilizate pentru a ridica automat jaluzelele atunci când se deschid ușile sau ferestrele.
  5. Integrare cu sistemul de alarmă: În cazul unei alarme de efracție, sistemul Loxone poate programa un scenariu care să ridice sau să coboare automat jaluzelele, asigurând o reacție rapidă și eficientă în situații de urgență.

Aceste funcții smart reprezintă doar câteva exemple dintr-o listă extinsă de posibilități oferite de sistemul Loxone pentru controlul jaluzelelor și draperiilor. Cu o integrare inteligentă și programare adecvată, utilizatorii beneficiază de un nivel crescut de confort, eficiență energetică și protecție, transformând astfel clădirea într-un spațiu smart și funcțional.

În concluzie, sistemul Loxone reprezintă o soluție completă și eficientă pentru controlul jaluzelelor și draperiilor, oferind posibilitatea de a programa scenarii personalizate în funcție de nevoile și preferințele utilizatorilor. Cu ajutorul tehnologiei avansate și a integrării smart, acest sistem devine o piesă esențială pentru clădirile inteligente și moderne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu