0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Loxone Miniserver

octombrie 10, 2021
loxone miniserver

Ce este Miniserver -ul Loxone?

Cand vine vorba de sistemul de automatizare Loxone, intregul sistem se invarte in jurul unui creier numit Miniserver. Fiind un sistem centralizat acest dispozitiv este inima oricarui sistem de automatizare Loxone; fie ca este vorba despre cladire rezidentiala, comerciala sau chiar industriala.

Ce este diferit fata de generatia anterioara?

Noua generatie de miniserver are functii îmbunatatite de securitate, o crestere semnificativa a performantei chiar de 21 ori fata de generatia anterioara si o interfata Loxone Tree încorporata care este defapt o linie de comunicatie pentru 50 de dispozitive Loxone. In acest proces de upgrade a fost eliminata interfata KNX care permitea folosirea acestuia pe post de server de vizualizare in sistemele KNX si a porturilor de iesire analogice (0-10V). Acestea se gasesc totusi separatate ca si interfata KNX, respectiv extensie Analog Output separata.

Care sunt porturile noului Miniserver Loxone?

  • a) 8 Iesiri digitale, folosite la controlarea iluminatului, electrovanelor, jaluzelelor, etc.
       – max. 250VAC/10A cosφ=1
       – max. 30VDC/10A
  • b) 8 Intrari digitale, 6VDC … 24VDC
  • c) 4 Porturi Analogue Input 0-10V, prin care se pot transmite pana la 4 informatii analogice precum temperatura, umiditatea, intensitatea luminoasa, etc.
  • d) Loxone Link interface prin care se face conectarea tuturor extensiilor loxone, pana la 30 de extensii.
  • e) Loxone Tree interface, permite conectarea dispozitivelor Loxone precum touch-uri, senzori, spoturi smart si Tree Intercommunication care face posibila conectarea mai multor Miniservere Loxone cu scop in intercomunicarea informatiilor precum valori digitale sau analog.
  • f) Conector Ethernet LAN Connection (IPv4/IPv6, SSL, 100Mbps) prin care se efectueaza conectarea miniserverului la un router, facand posibila controlarea de pe telefon a intregului sistem de automatizare.
  • g) Power supply 19.2VDC … 30VDC (PELV)

Care este procesul de programare?

Sistemul Loxone se programeaza folosind softul Loxone Config, care permite crearea unor pagini de logica de tip function block. Mai exact acest miniserver seamana foarte mult cu un PLC (Programmable logic controller). Acest mediu ne permite sa realizam logica destul de complexa care ne va ajuta la indeplinirea oricarei dorinte a clientului nostru.

Dupa programarea unui sistem de automatizare Loxone, se pot configura ce functii dorim sa vizualizam pe telefon. Aplicatia de control la distanta vine la pachet cu acest Miniserver, lucru care ajuta foarte mult la realizarea unei interfete de vizualizare rapida si eficienta.

Care sunt beneficiile sistemului Loxone?

Un aspect important al acestui sistem si al acestui miniserver este faptul ca acesta este cloudFREE. Asta inseamna ca fiecare client care are un sistem de automatizare Loxone este 100% proprietarul acelui sistem si a informatiilor pe care miniserverul le stocheaza si transmite. Mai exact, la momentul conectarii sistemului casei cu aplicatia se produce o legatura directa intre telefon si miniserver. Exact opusul device-urilor IOT care au nevoie de un server activ al producatorului in cloud pentru a fi posibila controlarea dispozitivelor de la distanta.

Un alt beneficiu este faptul ca firma Loxone lanseaza des Update-uri de soft pentru acest miniserver. In momentul in care sistemul este implementat cu functiile de baza, in viitor, se pot adauga functii noi care sa aduca plus valoare proiectului.

YOUTUBE VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu