Smart Home System

Iluminat dimabil – De ce îl recomandăm tuturor

lox22

Pentru cei care nu stiu, sistemul de iluminat dimabil consta in varierea intensitatii luminoase a unor surse de lumina de la 0 la 100%. In proiectele noastre incercam pe cat posibil sa promovam acest tip de control al iluminatului. Motivul pentru care il recomandam este ca acesta are un impact foarte mare in ridicarea nivelului de confort.

Beneficii iluminat dimabil

Va vom prezenta diferite aplicatii pentru a intelege mai bine toate aceste beneficii ale unui sistem de iluminat dimabil:

  1. Programarea diferitelor scenarii de tip CINEMA MOOD. Astfel e posibil ca zone precum cele de living sau sali de cinema, sa se muleze perfect acestei stari. Acest lucru este posibil prin setarea intensitatii luminoase a lampilor principale la 10% si a lampilor laterale la 20%
  2. Daca este trecut de ora 12 AM si locatarul doreste sa mearga la baie de exemplu, atat lumina de pe hol cat si cea de la baie se aprinde la un nivel al intensitatii luminoase de 30% oferind astfel doar o lumina de veghe
  3. In cazul dormitoarelor, exista posibilitatea setarii unei intensitati optime pentru citit pe o singura latura a patului; nederanjandu-l pe cel de langa.
  4. Daca vorbim despre cladiri de birouri unde se doreste o intensitate luminoasa prestabilita care sa faciliteze munca la birou, putem programa ca sistemul sa regleze automat aceasta valoare luand in calcul factori externi precum intensitatea exterioara (lumina soarelui).

Tot in aceasta idee, exista si posibilitatea controlului atat a intensitatii luminoase cat si a culorii. Astfel devine si mai facila setarea unei stari anume. Un exemplu des folosit de catre noi este acela ca, pe timp de zi, sa avem o lumina rece iar pe timp de noapte o lumina calda, linistitoare, care sa pregateasca corpul pentru somn.

YOUTUBE VIDEO