Smart Home System

Controlul jaluzelelor folosind KNX

controlul jaluzelelor

Controlul jaluzelelor folosind KNX

Cu autorul sistemelor KNX, controlul jaluzelelor este acum mult mai simplu! Motoarele de actionare ale fiecarei jaluzele in parte se vor conecta la modulul de comanda special pt acestea, aflat in tabloul de automatizare. Comanda acestora se va realiza prin magistrala BUS, cu ajutorul tasterelor aflate in fiecare incapere sau de la distanta cu ajutorul telefonului sau a tabletei.

Acest modul poate controla atat jaluzele clasice de exterior de tip “roller shutter” cat si jaluzele de interior “blind” in care se poate controla atat miscarea lor pe verticala cat si modificarea unghiului sipcilor.

Sistemul KNX permite anumite scenarii precum:

 Daca se doreste setarea unei anumite valori a intensitatii luminoase intr-o anumita incapere, sistemul regleaza luminozitatea in primul rand prin modificarea pozitiei jaluzelelor si in ultima instanta daca este nevoie de mai multa lumina, va controla si circuitele de iluminat.
 Folosind datele furnizate de la statia meteo, in caz de furtuna, se poate configura un scenariu ca in momentul in care viteza vantului sa depaseasca o anumita valoare setata, jaluzelele sa coboare.