0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Controlul eficient al iluminatului RGBW cu sistemul LOXONE

iulie 25, 2023

În lumea tehnologiei de automatizare, sistemul Loxone se evidențiază prin capacitatea sa de a aduce confort și eficiență în locuințe și clădiri comerciale. Astăzi, vom explora modul în care Loxone permite controlul iluminatului RGBW, oferind soluții avansate pentru a crea atmosfera potrivită în fiecare spațiu. De la benzi LED colorate în mobilă până la aplicații de control intuitiv, Loxone se dovedește a fi o alegere inteligentă pentru proiectele de automatizare.

Controller pentru Benzi LED RGBW:

În sistemul Loxone, avem la dispoziție dispozitive speciale pentru controlul benzilor LED RGBW, disponibile în două variante: cu montaj pe sina DIN în tablou sau cu montaj în tavan. O caracteristică interesantă a sistemului Loxone este capacitatea sa de a folosi și echipamente wireless pentru controlul benzilor LED RGBW, fiind o soluție potrivită pentru proiectele de modernizare și retrofit.

Fiecare controller Loxone este conceput să controleze 4 benzi LED simple sau o singură bandă LED RGBW. Acestea pot fi conectate la surse de alimentare de 12V sau 24V, cu un curent maxim de 2.1A pe fiecare canal. Această flexibilitate permite instalarea controllerului și sursei în tavan, eliminând necesitatea unei cutii de automatizare voluminoase în apropiere.

Controlul Iluminatului RGBW în Mobila de Bucătărie: Pentru a exemplifica modul de control al benzii LED RGBW într-un caz concret, să ne gândim la iluminatul din mobila de bucătărie. În showroom-ul nostru, utilizăm sistemul Loxone pentru a demonstra această funcționalitate. Înainte de a conecta dispozitivele și banda LED, este esențial să verificăm puterea totală a benzii LED pentru a asigura că controllerul Loxone poate gestiona această putere, având în vedere limita sa maximă de 200W. Totodată, trebuie dimensionată corespunzător și sursa de alimentare.

Controlul Manual și Prin Aplicație: Controlul benzii LED RGBW în sistemul Loxone poate fi realizat atât manual, prin intermediul unui touch controller, cât și de pe aplicația Loxone. Chiar dacă vizualizarea culorilor nu este disponibilă, putem configura până la 8 scenarii de iluminat în aplicație, accesibile secvențial de pe touch. Prin apăsarea unui buton, putem trece prin scenarii predefinite, adăugând astfel versatilitate în crearea atmosferei dorite.

Personalizare și Automatizare: O altă caracteristică impresionantă a sistemului Loxone este capacitatea de a personaliza și automatiza controlul iluminatului RGBW. Clientul poate modifica scenariile de iluminat în funcție de preferințe, fără a fi necesare intervenții din partea echipei de automatizare. Scenariile pot fi, de asemenea, activate automat în funcție de prezență, alarme, condiții meteorologice sau perioada zilei. Sistemul poate ajusta automat temperatura de culoare a iluminatului, oferind o lumină mai rece dimineața și o lumină mai caldă seara, pentru a corespunde nevoilor utilizatorilor.

Controlul iluminatului RGBW cu sistemul Loxone demonstrează inovația și flexibilitatea acestei platforme de automatizare. De la benzi LED colorate în mobilier până la funcții avansate de control, Loxone oferă o soluție completă pentru a transforma orice locuință sau clădire comercială într-un spațiu inteligent și eficient energetic. Cu opțiuni de control manual, prin aplicație și automatizare inteligentă, utilizatorii pot crea atmosfera perfectă în fiecare încăpere, pentru o experiență de viață superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu