0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Cele mai importante extensii de comunicare ale sistemului LOXONE pentru automatizare smart home

iulie 27, 2023

În alegerea unui sistem de automatizare pentru clădiri inteligente, se ajunge adesea la discuția despre protocolul utilizat, fie că este vorba despre KNX sau Loxone. Unul dintre avantajele sistemului KNX este că folosește un protocol deschis, care permite compatibilitatea cu echipamente de la diferiți producători. În schimb, sistemul Loxone se bazează pe propriul lor portofoliu de echipamente. Cu toate acestea, Loxone a dezvoltat mai multe extensii de comunicare care permit integrarea cu alte protocoale și aduc funcționalități suplimentare în proiectele de automatizare.

Extensia KNX:

Această extensie permite conectarea sistemului Loxone la rețeaua KNX, un protocol folosit pentru controlul dispozitivelor inteligente din clădiri. Cu ajutorul acestei extensii, putem programa și controla dispozitivele KNX direct din miniserverul Loxone. Astfel, se simplifică procesul de configurare și se permite implementarea de logici complexe, cum ar fi controlul automat al irigației în funcție de program și umiditatea solului. De asemenea, aplicația Loxone oferă funcții interesante, precum Face ID, user management și control de pe ceas. De aceea, chiar și în proiectele KNX, mulți preferă să utilizeze miniserverul Loxone pentru interfața de control.

Extensia DALI:

DALI este protocolul specializat pe controlul iluminatului (Digital Addressable Lighting Interface). Cu extensia DALI, putem controla individual până la 64 de balasturi electronice DALI configurate în 16 grupuri. Astfel, avem posibilitatea de a controla individual zonele de iluminat, permițând on/off și funcția de dimabilizare pentru fiecare zonă în parte. Aceasta aduce un control precis asupra iluminatului în diferite zone sau camere, fiind potrivit atât pentru birouri, cât și pentru spații comerciale.

Extensia DMX:

Extensia DMX permite conectarea sistemului Loxone la protocolul de iluminat DMX (Digital Multiplex Protocol). Acest protocol se utilizează pentru crearea jocurilor de lumini și scenariilor pentru spectacole sau iluminatul arhitectural. Cu ajutorul acestei extensii, putem crea efecte de iluminare spectaculare și scenarii complexe pentru diverse evenimente sau proiecte arhitecturale. Multe corpuri de iluminat arhitectural au protocolul DMX, permițând utilizatorilor să creeze scenarii de iluminat creative și colorate pentru fațade sau alte zone speciale.

Extensia Modbus:

Modbus este unul dintre cele mai utilizate protocoale în proiectele industriale. Extensia Modbus permite conectarea sistemului Loxone cu diferite echipamente industriale, cum ar fi centrale de ventilație și tratare a aerului, echipamente industriale sau sisteme fotovoltaice. Această extensie ne permite să citim și să monitorizăm parametrii acestor echipamente, integrându-le astfel în sistemul de automatizare și oferind o soluție completă pentru proiectele industriale.

Extensia 1 Wire:

Extensia 1 Wire utilizează protocolul 1 Wire și permite conectarea senzorilor relativ ieftini pentru citirea unor valori, precum temperatură, umiditate sau valori binare. Pe această linie de comunicare 1 Wire, putem adăuga până la 20 de senzori, cum ar fi sondele de temperatură. Aceasta ne permite să monitorizăm cu ușurință mai multe puncte de interes, cum ar fi temperatura tevilor de încălzire sau parametrii altor echipamente într-un sistem de încălzire mai complex.

Sistemul Loxone vine cu o varietate de extensii de comunicare care permit integrarea cu alte protocoale și extinderea capacităților sistemului de automatizare. Cu aceste extensii, putem controla și monitoriza dispozitive inteligente din diferite domenii, de la iluminat la echipamente industriale, oferind utilizatorilor o experiență completă de automatizare smart home sau industrială. Cu opțiunea de a adăuga funcționalități suplimentare și de a interconecta diverse protocoale, Loxone rămâne o alegere puternică pentru proiectele de automatizare inteligentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu