0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Ce tipuri de cleme folosim intr-un tablou de automatizare - SMART HOME SYSTEMS

iulie 30, 2023

În proiectele de automatizare, conectarea circuitelor din tabloul de comandă cu cele din câmp reprezintă o etapă crucială. Pentru a facilita acest proces și a aduce beneficii semnificative în implementarea sistemelor, compania SHS folosește cleme de conexiune rapidă produse de firma Weidmuller. Aceste cleme asigură avantaje esențiale în domeniul automatizării, iar în acest articol, vom explora motivele pentru care ele sunt preferate în proiectele de automatizare.

Avantajele Clemei de Conexiune Rapidă

  1. Montajul facil în birou: Unul dintre cele mai mari avantaje ale clemei de conexiune rapidă este faptul că permite realizarea tabloului de automatizare în birou, eliminând necesitatea unor operațiuni complexe la momentul montării în câmp. Prin intermediul acestor cleme, circuitele de comandă ale actuatoarelor pot fi rapid conectate la circuitele din câmp.
  2. Economisirea timpului de instalare: Proiectele de automatizare implică o mare cantitate de semnale de intrare și ieșire. Utilizarea clemei de conexiune rapidă accelerează considerabil procesul de conectare a acestor semnale, reducând timpul petrecut în camerele tehnice.
  3. Simplificarea instalării: Clemele de conexiune rapidă permit electricienilor calificați să instaleze tablourile de automatizare fără a necesita o cunoaștere detaliată a tipurilor de echipamente sau semnale din proiect. Un plan electric bine conceput, care indică clar locația conexiunilor, face procesul de instalare accesibil pentru orice specialist.
  4. Optimizarea spațiului: În proiectele de automatizare, spațiul din tablou este adesea un factor crucial. Clemele supraetajate asigură economisirea spațiului, permițând organizarea eficientă a cablajului într-un spațiu compact.

Tipuri de Cleme de Conexiune Rapidă Utilizate de SHS

  1. Clemele simple cu un etaj (X1 și X2): Aceste cleme sunt folosite pentru alimentarea circuitelor cu curent alternativ, curent continuu sau pentru comunicatia liniilor de KNX

Clemele cu două etaje (X3): Folosite pentru intrările binare, cum ar fi contactele magnetice, sau pentru comenzi specifice, cum ar fi deschiderea ușilor și a portilor.

Clemele cu trei etaje (X4): Utilizate pentru alimentarea circuitelor de iluminat. Aceste cleme au și funcție de pamantare, simplificând conectarea fazelor, nulului și a pământului la sina. În cazul grupării mai multor circuite de iluminat pe aceeași siguranță, se folosește un scurtcircuit pentru a realiza legătura comună a nulului.

Clemele cu trei etaje (X5): Destinate alimentării circuitelor pentru jaluzele. Acestea includ conexiunea comună (nulul) și comenzile "SUS" și "JOS" pentru controlul jaluzelelor.

Relee cu comandă la 24V DC: Aceste relee sunt folosite în sistemul Loxone pentru a asigura o protecție suplimentară și pentru a dubla releele miniserverului, care reprezintă creierul sistemului Loxone.

Folosirea clemei de conexiune rapidă produse de Weidmuller reprezintă o alegere înțeleaptă în proiectele de automatizare. Beneficiile pe care le aduc, cum ar fi economisirea timpului, eficiența în montaj, simplificarea instalării și optimizarea spațiului din tablou, fac din aceste cleme un instrument valoros pentru electricienii și specialiștii din domeniul automatizărilor. Tehnologia de ultimă generație și planificarea atentă a cablajului contribuie la realizarea unor proiecte de automatizare de succes, ușor de întreținut și scalabile în funcție de necesități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu