0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Log in

Iluminat smart home si alte functii de automatizare

august 21, 2019
iluminat smart home

Datorita evolutiei tehnologiei, instalatiile electrice conventionale sunt treptat inlocuite de sisteme interconectate capabile sa analizeze diferiti parametri ai unei cladiri si sa decida realizarea unor actiuni, atat intr-un mod automat cat si controlate de catre locatar. Continua sa citesti pentru a afla mai multe despre functii precum iluminat smart home, control jaluzele, control temperatura etc.

Ce functii putem integra intr-un apartament?

1.Controlul Iluminatului - iluminat smart home

Desi nu sunt multe de spus in legatura cu controlul iluminatului, acesta ridica cel mai mult nivelul de confort din cadrul unei locuinte. O solutie completa in ceea ce priveste iluminatul, poate contine de la functii de iliminat ON/OFF, functii de dimare (control 0-100%), pana la alegerea culorii benzilor LED.

2.Controlul Jaluzelelor

Managementul jaluzelelor se poate face atat manual cat si automat.

Controlul automat se poate realiza in cazul in care radiatiile solare depasesc anumite valori prestabilite, protejand fatadele vitrate si prevenind incalzirea nedorita a locuintei.

Controlul manual se realizeaza atat prin controlul de pe tasterele din casa cat si folosind un scenariu stabilit cu beneficiarul care printr-o simpla apasare a unui buton sa coboare/ridice jaluzeaua la o anumita valoare X%.

3.Controlul temperaturii

In functie de suprafata apartamentului, se poate opta pentru controlul temperaturii pe o singura zona sau pe mai multe zone. Astfel, folosind un termostat KNX care are atat control de temperatura, umiditate si butoane care se pot programa individual pentru diferite functii, putem rezolva o zona, cum ar fi cea de living sau un apartament mai mic.

Sau se poate opta pentru un touchscreen, care poate controla si gestiona intregul apartament:

(Pentru mai multe detalii am prezentat intr-un articol anterior cum se realizeaza controlul temperaturii in cadrul un sistem KNX)

4. Controlul scenariilor

Cel mai utilizat scenariu pentru apartamente este cel de VENIT/PLECAT de acasa. Se monteaza un taster la intrarea in apartament care are programate doua astfel de scenarii.

  • VENIT

Prin apasarea acestui buton, sistemul trece in modul Confort (temperatura setandu-se la 21 grade), se aprind corpurile de iluminat din hol si le dimeaza pe cele din living la 70% daca afara este intuneric, iar jaluzelele se ridica la 50%.

  • PLECAT

Prin apasarea acestui buton, sistemul trece in modul Eco (temperatura setandu-se la 17 grade), se sting toate corpurile de iluminat din casa, iar jaluzelele coboara la 10%.

5. Siguranta

Cel mai uzual aspect in ceea ce priveste siguranta apartamentelor este acela in caz de inundatie. Prin instalarea unui senzor de inundatie, in cazul unui eveniment, sistemul va inchide alimentarea cu apa a intregului apartament protejandu-l si diminuand posibilele daune cauzate apartamentelor vecine.

6. Controlul de la distanta

Vizualizarea este un aspect foarte important când vine vorba de controlul la distanta al sistemului de automatizare, astfel exista posibilitatea realizarii unor interfete grafice personalizate care sa se muleze pe competentele sistemului.

YOUTUBE VIDEO - AUTOMATIZARE APARTAMENT

https://youtu.be/Pu-dOuhvR2I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adresa

Strada Lalelelor 16B, Alba Iulia, 510217, Romania
Copyright © 2024 Smart Home Systems. Toate drepturile rezervate.
envelopeusercartphone-handsetcrossmenu