Smart Home System

Sistem Audio Multiroom – Ce este acesta și la ce ne ajuta?

sistem audio multiroom

Un sistem audio multiroom este un sistem care permite controlul independent al sonorizarii pe fiecare zona in parte. Asta inseamna ca fiecare locatar poate reda muzica preferata in ce zona doreste, mai exact copiii pot asculta muzica in camera lor in timp de adultii asculta un audiobook in living room.

Veti zice ok, dar putem pune cate o boxa mica wireless in fiecare camera si rezolvam problema. Subiectul acestui articol nu va fi despre a compara sistemele audio multiroom cablate cu sistemele audio multiroom wireless ci de a prezenta avantajele  unui sistem de sonorizare multiroom care poate fi integrat intr-un sistem de automatizare de tip smart home, in cazul de fata in sistemul LOXONE.

Si acum sa trecem la avantajele integrarii acestui sistem de sonorizare intr-un sistem profesional de automatizare smart home.

Functii Sistem Audio Multiroom

Avand acest sistem de sonorizare legat la sistemul smart home putem programa o serie functii precum:

Functia de sonerie

Daca cineva suna la poarta sau la interfon putem activa boxele din living si bucatarie.

Alarme

Daca avem alarma de efractie, incendiu sau inundatie putem reda un anumit tip de sunet in toate zonele in care avem sonorizare.

Text to speech

Putem programa un anumit text care sa il reproduca sistemul si sa il redea pe boxe. Daca avem un hot putem sa ii spunem sa paraseasca casa cat mai repede sau daca dorim sa chemam copii la masa putem reda un mesaj doar in camerele lor.

Functie de trezire

Putem programa ca sistemul sa ne trezeasca dimineata in zilele care le dorim si la o anumita ora redand muzica dorita.

Prezenta

In bai de exemplu folosim senzorii de prezenta pentru aprinde lumina dar si a porni muzica automat. De asemenea putem programa ca dupa ora 12 de exemplu muzica sa nu mai cante cand intram in baie.

Room OFF & House OFF

In momentul in care dorim sa parasim camera apasam de 2 ori pe touch muzica se opreste, se sting becurile iar jaluzele trec in modul auto. Iar in momentul in care parasim casa apasam de 3 ori pe touch si oprim muzica in toata casa plus stingem becurile, jaluzelel trec in modul auto si armam sistemul de efractie.

YOUTUBE VIDEO – Sistem Audio Multiroom