Smart Home System

KNX Termostat – 5 motive să alegi controlul inteligent al temperaturii

knx termostat

In acest articol vom prezenta 5 motive principale pentru care merita sa alegi controlul inteligent al temperaturii in locuinta ta. Aceasta se poate realiza prin sisteme inteligente precum KNX termostat si Loxone. Continua sa citesti pentru a afla mai multe detalii.

1.Cresterea nivelului de eficienta energetica

Acesta este motivul principal pentru care dorim instalarea unui sistem de automatizare care sa gestioneze si sa controleze incalzirea intr-o cladire.

Studiile afirma faptul ca un sistem inteligent de control al incalzirii reduce costurile cu pana la 30%. Aceste rezultate se observa cel mai bine in cladirile mari precum birouri, hoteluri si spitale.

2.Controlul zonal al temperaturii

Avand posibilitatea setarii unor temperaturi diferite in functie de destinatia incaperilor vom creste nivelul de confort. O temperatura potrivita spre exemplu in dormitor este de 18° C , in zonele comune precum living 21,5° C iar in bai o temperatura confortabila poate fi de 23° C. Acestea fiind zise, nu ar trebui sa avem aceasi temperatura in toate incaperile dintr-o locuinta; mai ales in zonele mai putin frecventate precum camerele pentru oaspeti, sala de fitness etc.

Din punctul nostru de vedere, daca exista un sistem de automatizare inteligent care gestioneaza corect acest control de temperatura pe fiecare zona, locatarul nici nu ar trebui sa vizualizeze valori sau sa doreasca sa modifice manual setpoint-urile de temperatura.

3.Surse multiple de caldura

Daca avem mai multe surse de caldura in aceasi cladire precum ventiloconvectoare, radiatoare si incalzire in pardosea, sistemul gestioneaza si controleaza diferit aceste surse avand in vedere ata a timpilor de raspuns cat si a costurilor.

4.Sincronizare perfecta cu miscarea jaluzelelor

Pentru controlul temperaturii, sistemul este capabil sa tina cont de miscarea jaluzelelor. Astfel va incerca sa foloseasca radiatia solara prin ridicarea jaluzelelor in prima instanta si sa evite consumul nejustificat de agent termic pentru incalzirea camerei in cauza.

5.Controlul de la distanta

Desi sistemul gestioneaza incalzirea automat, exista posibilitatea modificarii setarilor in orice moment si de oriunde in lume.

Ești interesat de un proiect ce include KNX Termostat? Contactează-ne acum!